Free met Burton Greene

2 Reacties

Free is een compositie van Tilo Baumheier uit 2015. Deze opname is een deel van de cd Compendium van Burton Greene. Die cd is een opname van ’t concert met Burton Greene in het Bimhuis in januari die nu op het Parijse label Improvising Beings uitgekomen is.

De dubbel-cd kan voor €10 plus verzendkosten via info@blaasmere.nl besteld worden. Burton Greene is een van de laatste grote free pioniers die met alle progressive musici van groot belang samen gespeeld heeft: Archie Shepp, Albert Ayler, Broetzmann, Sun Ra, Sam Rievers, Paul Bley, Tony Scott etc etc. Sinds een jaar speel ik als featured blazer bij zijn optredens mee, want Burton is helemaal weg van mijn composities.

Burton Greene piano, Roberto Haliffi drums, Tilo Baumheier altfluit.

2 Reacties:

 • Marieke november 23, 2017 / Reageer

  Ik kreeg de cd voor mijn verjaardag en kan hem zeker aanraden!
  Op sommige plekken zit je op het puntje van je stoel om te horen wat gaande is, andere momenten komt het over me heen als een warme deken. Dan weer is het vol, dynamisch, experimenteel, dan weer is het relaxt, straalt het rust. Alles komt langs.
  Met composities van onder ander Burton Greene, Johnny Coles, Pat Metheny, Silke Röllig, Thelonious Monk. En dus van Tilo.
  Tof om het hele spectrum te horen en goede opnames van stukken van Tilo te hebben.
  Dus als je meer wilt horen is het een aanrader! (en als je even googled kan je wel vinden welke stukken erop staan).

 • Jannette van Eeken november 23, 2017 / Reageer

  prachtig…heerlijke compositie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top